افزایش سرمایه در تحلیل بنیادی و انواع روش های آن به تدریس استاد مهدی افضلیان
811
بازدید
0
نظر
زمان مطالعه
5 دقیقه
افزایش سرمایه در تحلیل بنیادی و انواع روش های آن به تدریس استاد مهدی افضلیان
شرکت ها، با توجه به شرایط و ساختاری که دارند، ممکن است افزایش سرمایه دهند. گاهی این افزایش سرمایه، به دلیل توسعه در شرکت، ماننده
87%
رضایت کاربران
نویسنده
محمد ابراهیمی
دسته بندی
مقاله
سطح
پیشرفته
افزایش سرمایه در تحلیل بنیادی و انواع روش های آن به تدریس استاد مهدی افضلیان
افزایش سرمایه چیست؟
شرکت ها، با توجه به شرایط و ساختاری که دارند، ممکن است افزایش سرمایه دهند. گاهی این افزایش سرمایه، به دلیل توسعه در شرکت، ماننده راه اندازی یک خط تولید جدید و یا فروش محصول جدید می باشد و گاهی ممکن است این افزایش سرمایه، در راستای اصلاح ساختار مالی شرکت باشد.
به طور کلی افزایش سرمایه، از سه محل انجام می پذیرد:
1- افزایش سرمایه از محل سود انباشته: به عنوان مثال، شرکتی پس از بررسی میزان سود دهی خود در یک سال گذشته، توانسته است مبلغ 100 تومان برای شرکت سود محقق کند. هنگامی که شرکت مجمع عمومی برگزار می کند، در این مجمع مقداری از این مبلغ را، تحت عنوان (dps) منتشر می کند. مثلاً بیان می کند که امسال هشتاد درصد، دی پی اس منتشر می کنیم که برابر با ۸۰ تومان میشود. این عدد را از ۱۰۰ تومان سود شرکت کم کرده و بیست تومان باقی مانده را بین شرکا توزییع نمی کند. بلکه این سود وارد یک حساب جداگانه، به نام حساب انباشته ی شرکت ( تحت عنوان سود انباشته ی شرکت ) می شود. این حساب را، شرکت برای افزایش سرمایه استفاده می کند.
2- افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها.
3- افزایش سرمایه از محل مطالبات وصول شده و آورده ی نقدی شرکت ها.
گزارش ترازنامه شرکت:
تراز نامه شرکت، شامل دارایی های جاری شرکت و بدهی های شرکت، به علاوه حقوق صاحبان سهام شرکت می باشد. که دو طرف ترازنامه می بایست با هم برابر باشد. هنگامی که شرکتی بخواهد افزایش سرمایه خود را، از محل سود انباشته دهد، باید سود انباشته ی تقسیم نشده ی شرکت، به حساب سرمایه منتقل شود. سود انباشته، تجمیع سودهایی است که در مجمع عمومی عادی سالیانه بین سهامداران شرکت تقسیم نشده است.
شما سطح علمی این مقاله را چطور ارزیابی میکنید ؟
87%
رضایت کاربران
6 رای